Κίνα: Ανατροπή στην υπόθεση του παιχνιδιού WoW

0

Μόλις δύο ημέρες μετά την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Τύπου και Εκδόσεων της κινεζικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το δημοφιλές online παιχνίδι «World of Warcraft (WoW)», το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας έρχεται να ανατρέψει το σκηνικό, δηλώνοντας πως η Γενική Διεύθυνση υπερέβη τα όρια των αρμοδιοτήτων της.
Η Γενική Διεύθυνση Τύπου και Εκδόσεων είχε καλέσει την υπ’ αριθμόν 2 εταιρία διαδικτυακών παιχνιδιών, τη NetEase.com Inc, να σταματήσει να χρεώνει χρήστες που επιθυμούν να παίξουν το παιχνίδι. Μάλιστα, δεν είχε μείνει εκεί, αλλά είχε δηλώσει πως θα εξετάσει την πιθανότητα επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά της Shanghai EaseNet, θυγατρικής της Net Ease. Ωστόσο, σύμφωνα με το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού της Κίνας, Λι Ξιονγκ, η Γενική Διεύθυνση «δεν συμμορφώθηκε με τους σχετικούς κανονισμούς και ξεκάθαρα καταχράστηκε την εξουσία της»
Όπως σχολιάζει ο διεθνής Τύπος, η σπάνια αυτή δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ δύο κυβερνητικών υπηρεσιών αναδεικνύει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι διαδικτυακές επενδύσεις στην Κίνα εξαιτίας της εκτεταμένης προσπάθειας κυβερνητικού ελέγχου του Ίντερνετ.

Σχόλια