Κίνα: Απαγόρευση της διαδικτυακής πλαστοπροσωπίας

0

Η κυβέρνηση της Κίνας σκοπεύει να απαγορεύσει από την 1η Μαρτίου τους διαδικτυακούς λογαριασμούς ατόμων, που χρησιμοποιούν ονόματα άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων, και να υποχρεώσει όλους τους χρήστες να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα κατά την εγγραφή τους με διαδικτυακό λογαριασμό.

Η Κίνα έχει επανειλημμένως και κατά το παρελθόν κάνει προσπάθειες να υποχρεώνει τους χρήστες του διαδικτύου να καταχωρούν τα πραγματικά τους ονόματα κατά την εγγραφή τους με διαδικτυακό λογαριασμό, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η απαγόρευση περιλαμβάνει λογαριασμούς που χρησιμοποιούν την επωνυμία κυβερνητικών οργανισμών, όπως η Αρχή Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Κίνας, καθώς και τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν ονόματα ξένων ηγετών. Πολλοί χρήστες κοινωνικών δικτύων δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστών προσωπικοτήτων ή θεσμικών οργάνων.

Η αρμόδια Αρχή της χώρας για τον έλεγχο του διαδικτύου όρισε ότι την ευθύνη για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων θα έχουν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Άλλωστε, η Κίνα διαθέτει το πιο εξελιγμένο σύστημα λογοκρισίας στο διαδίκτυο στον κόσμο, που είναι γνωστό ως το “Μεγάλο Τείχος”. Με το σύστημα αυτό, έχει απενεργοποιήσει και στο παρελθόν πολλές υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 

Σχόλια