Κίνα: Άρση της απαγόρευσης για τις αλλοδαπές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου

0

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογιών της Κίνας ανακοίνωσε μια αλλαγή πολιτικής στο θέμα της εθνικότητας των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου, επιτρέποντας για πρώτη φορά την είσοδο ξένων επενδυτών στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Ελεύθερης Ζώνης Εμπορίου της Σαγκάης, μέσω εταιρειών αλλοδαπών συμφερόντων. Από την ίδρυσή της το 2013, η Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης αποτελεί την έδρα περισσότερων από 12.000 επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και 1.677 αλλοδαπών εταιρειών.

Το προηγούμενο καθεστώς προέβλεπε ότι οι ξένοι επενδυτές χρειάζονταν έναν Κινέζο συνεταίρο για να εισέλθουν στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ επιτρεπόταν να κατέχουν ένα μέγιστο ποσοστό 55 τοις εκατό των μετοχών.

Η συγκεκριμένη οικονομική μεταρρύθμιση είναι ιδιαίτερα θετική για τους αμερικανικούς κολοσσούς ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon, οι οποίοι ανταγωνίζονται στην αγορά της Κίνας τις εγχώριες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Alibaba. Επιπλεόν, η Κίνα εξετάζει την περαιτέρω επέκταση των ρυθμίσεων στις εμπορικές ζώνες και άλλων κινέζικων πόλεων.

Σχόλια