Κίνα: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Apple για την επωνυμία του iPad

0

Σε νομικές περιπέτειες βρίσκεται η Apple στην Κίνα, καθώς αντιμετωπίζει ανταγωγή κινέζικης εταιρείας, την οποία ο αμερικανικός κολοσσός είχε κατηγορήσει για παράνομη χρήση της ονομασίας του προϊόντος iPad.
Η εταιρεία Proview Technology ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε δικαστήριο της Σανγκάη, προκειμένου να σταματήσει την Apple από τη διάθεση προϊόντων με το όνομα iPad στην αγορά της Κίνας. «Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα προϊόντα της Apple είναι εκπληκτικά. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να επιτρέπεται η παράνομη χρήση επωνυμίας στην Κίνα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Proview Technology, Yang Rongshan.
Προηγουμένως η Apple είχε ασκήσει η ίδια αγωγή κατά της Proview αναφορικά με την χρήση της επωνυμίας iPad στην Κίνα. Όταν η αγωγή της απορρίφθηκε το Δεκέμβρη, η Apple είχε ανακοινώσει ότι θα προσέφευγε σε δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας.
Η Proview Technology είναι θυγατρική της Proview International Holdings Ltd., που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και κατασκευάζει οθόνες LCD και άλλα προϊόντα. Η εταιρεία είχε δηλώσει την επωνυμία το 2001 και φαίνεται ότι κάνει πραγματική χρήση της ονομασίας iPad σε μερικά από τα προϊόντα της.
«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Apple. Δεν  μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, εφόσον πρόκειται για εμπορικά μυστικά, αλλά η στάση τους μας προβληματίζει λίγο», σχολίασε ο Πρόεδρος της Proview Technology. «Κατανοώ ότι πολλοί, ακόμη και Κινέζοι πολίτες, θεωρούν ίσως ότι προσπαθούμε να κερδοσκοπήσουμε σε βάρος της Apple. Όμως, ό,τι κάνουμε είναι σύμφωνα με τους νόμους, κι οι άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν τις διαδικασίες επίλυσης τέτοιων ζητημάτων. Υπάρχουν τόσες παρεξηγήσεις για εμάς, εμείς όμως θα συνεχίσουμε να πιέζουμε νομικά, μέχρι να κερδίσουμε αυτό που μας αξίζει».
 

Σχόλια