Κίνα: Φρένο στο «Πράσινο Φράγμα»

0

Ενέδωσε τελικά η κινεζική κυβέρνηση στις εγχώριες και διεθνείς πιέσεις και απέσυρε το μέτρο της επιβολής φίλτρου στους υπολογιστές που θα εισάγονται στη χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση ανέβαλε την υποχρεωτική εγκατάσταση του λογισμικού «Πράσινο Φράγμα». Ειδικότερα, το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση οφείλεται κυρίως στην αδυναμία των κατασκευαστών υπολογιστών να ανταποκριθούν στην ημερομηνία που είχε θέσει η κινεζική κυβέρνηση.

Αυτή η αλλαγή της σχετικής απόφασης της Κίνας απέτρεψε και τα χειρότερα στις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη διάταξη τονίζοντας ότι εκτός των άλλων είναι αντίθετη και με τους διεθνείς κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Η χρήση του λογισμικού «Πράσινο Φράγμα» θα αύξανε τον έλεγχο σε νέα επίπεδα, με την τοποθέτηση του μέσα σε κάθε προσωπικό υπολογιστή. Οι κινεζικές αρχές έλεγαν ότι ήταν η αναγκαία κίνηση για την προστασία των παιδιών από βίαιο και ακατάλληλο περιεχόμενο.

Σχόλια