Κίνα: Καμία εγγύηση για την ελευθερία του διαδικτύου

0

Η κυβέρνηση της Κίνας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα λογοκρίνει το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ή ότι θα καταφέρει να καταστείλει όλα τα κρούσματα πειρατείας των ολυμπιακών προϊόντων.

Ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Πεκίνου, Γουάνγκ Γουέι δήλωσε ότι εγγυάται ο ίδιος προσωπικά την ελευθερία της έκφρασης για όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά οι οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβητούν αυτήν τη δέσμευση της κινεζικής ηγεσίας.

«Η Κίνα ήταν ανέκαθεν επιφυλακτική σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο», τόνισε ο υπουργός Τεχνολογίας, Γουάν Γκανγκ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας στην κορυφή του Έβερεστ.

Και πρόσθεσε, «δεν έχω ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιες ιστοσελίδες θα κλείσουν ή θα παρακολουθούνται. Αλλά για την προστασία της νεολαίας υπάρχουν ήδη ελεγκτικές μέθοδοι για τον εντοπισμό των βλαβερών ιστοσελίδων. Όλες οι χώρες περιορίζουν την πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες. Ακόμα και στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου η πρόσβαση σε ορισμένους δικτυακούς τόπους δεν είναι εφικτή».

Σχόλια