Κίνα: Λουκέτο σε 91 δικτυακούς τόπους

0

Η Κίνα προχώρησε στο κλείσιμο 91 ιστοσελίδων με πορνογραφικό κι άλλο «προσβλητικό» περιεχόμενο, όπως επίσης κι έναν δικτυακό τόπο πολιτικής επικοινωνίας, αφότου ανακοινώθηκε επίσημα η νέα εκστρατείας υπέρ της ηθικής κάθαρσης, όπως μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

«Ενενήντα μία δικτυακοί τόποι που περιείχαν πορνογραφία κι άλλο χυδαίο περιεχόμενο έκλεισαν από τις 8 και 10 Ιανουαρίου», τονίζει ο κρατικός τόπος επικοινωνίας china.com.cn.

Εν τω μεταξύ από την Παρασκευή έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στον κινεζικό δικτυακό τόπο επικοινωνίας Bullog.cn, όπου γράφουν πολλοί γνωστοί Κινέζοι κάτοχοι ιστολογίων , μεταξύ τους αρκετοί συνυπογράφοντες της Χάρτας «08Charter» για τη Δημοκρατία.

Ο ιδρυτής του Λούο Γιονγκχάο επιβεβαίωσε στον προσωπικό του τόπο επικοινωνίας πως ο Bullog.cn έκλεισε λόγω «του όγκου των πολιτικά βλαβερών πληροφοριών» που διοχέτευε, επικαλούμενος τη σχετική ειδοποίηση που έλαβε από την κυβέρνηση.

Η Χάρτα Δικαιωμάτων «08 Charter» φέρει τις υπογραφές 303 κινέζων πολιτών και καλεί για ελευθερία της έκφρασης κι αξιώνει ελεύθερες εκλογές.

Η τελευταία εκστρατεία της Κίνας κατά των ηλεκτρονικών μέσων είχε ως στόχο μεγάλα ονόματα του διαδικτύου, όπως το Google το MSN της Microsoft και το κινεζικό αντίστοιχό τους Baidu, τα οποία κατηγορούσε πως υποσκάπτουν την ηθική.

Σχόλια