Κίνα: νέο νομικό πλαίσιο για το κυβερνοέγκλημα από την 1η Ιουνίου

0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρακτορείου Xinhua, στην Κίνα τίθεται σε ισχύ από αύριο, 1η Ιουνίου, το νέο νομικό πλαίσιο για το κυβερνοέγκλημα, στις διατάξεις του οποίου προβλέπεται η αυστηρή παρακολούθηση των δεδομένων και της γενικότερης λειτουργίας εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε τον Νοέμβριο, απαγορεύει στους παρόχους ψηφιακών (online) υπηρεσιών τη συγκέντρωση και πώληση προσωπικών δεδομένων των χρηστών, ενώ παρέχει σε αυτούς τη δυνατότητα διαγραφής των πληροφοριών που τους αφορούν. «Αυτοί που παραβιάζουν τις διατάξεις και παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα θα είναι αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα», μετέδωσε το πρακτορείο τη Δευτέρα, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επικριτές του συγκεκριμένου νόμου στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι επιχειρείται ο αποκλεισμός ξένων εταιρειών τεχνολογίας από τομείς οι οποίοι εκτιμώνται ως ιδιαίτερα «κρίσιμης σημασίας», ενώ παράλληλα θέτει ακραίες απαιτήσεις όσον αφορά σε ελέγχους ασφαλείας και δεδομένων τα οποία είναι αποθηκευμένα σε servers εγκατεστημένους στην Κίνα.

Σχόλια