Κίνα: Το πρόγραμμα περιήγησης Opera κλείνει το «παράθυρο» σε ιστοσελίδες απαγορευμένες από την κυβέρνηση

0

Το μίνι πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο (mini browser) Opera «ευθυγραμμίστηκε» με τις επιταγές της κινεζικής κυβέρνησης ως προς το μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε απαγορευμένες ιστοσελίδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.
Το γραφείο του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού στο Πεκίνο μετέδωσε ότι η νέα έκδοση που κυκλοφόρησε ως αναβάθμιση το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, palmtops κ.λπ. στην Κίνα, δεν επιτρέπει πλέον την πρόσβαση σε ιστοσελίδες όπως το Facebook και άλλες, απαγορευμένες από την κινεζική κυβέρνηση.
Μέχρι πρότινος, το Opera παρέκαμπτε το περιβόητο «Σινικό Τείχος Προστασίας» που έχει απλώσει η Κίνα σε μια προσπάθεια να ελέγξει το Διαδίκτυο και τις πληροφορίες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι πολίτες της. Έτσι, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην ασιατική χώρα ως πρόγραμμα διαδικτυακής περιήγησης.
Πάντως, στην επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρία δεν κάνει πουθενά λόγο για το θέμα του περιορισμού της πρόσβασης. Υποστηρίζει απλώς ότι σε σχέση με τη διεθνή έκδοση που υπήρχε μόνο ως τώρα, η κινεζική έχει πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερη ταχύτητα και χαμηλότερο κόστος για τους χρήστες.

Σχόλια