Κίνα:Έρευνα στη Microsoft για παραβίαση αντιμονοπωλιακών νόμων

0

Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διερευνούν το ενδεχόμενο παραβίασης από τη Microsoft της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της χώρας, κάνοντας αναφορά σε ζητήματα συμβατότητας του λειτουργικού των Windows και του λογισμικού Office, με άλλες εφαρμογές λογισμικού.

Ειδικότερα, η κινεζική Κρατική Διεύθυνση για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο (State Administration for Industry and Commerce – SAIC), αναφέρει σε  ανακοίνωσή της ότι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν αιφνιδίως τα γραφεία της Microsoft σε τέσσερις κινεζικές πόλεις, αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το συγκεκριμένο λογισμικό συνδέεται με άλλες εφαρμογές λογισμικού καθώς και με ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η SAIC, δήλωσε ότι ήταν αποδέκτης παραπόνων από άλλες εταιρείες από τον Ιούνιου του 2013, σχετικά με ζητήματα συμβατότητας που σχετίζονται με το λογισμικό της Microsoft.

Πριν από μερικές μέρες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περίπου 1.000 αξιωματούχοι της SAIC, εισέβαλαν στα γραφεία της Microsoft στις πόλεις Πεκίνο, Σαγκάη, Γκουανγκτζού και Τσενγκντού και συνομίλησαν με υψηλόβαθμα στελέχη και προσωπικό από το τμήμα μάρκετινγκ και το λογιστήριο.

Ακόμη, έλαβαν αντίγραφα επαφών και οικονομικών αναφορών, ψηφιακά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων emails και άλλων αρχείων και κατέσχεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.