Κλείσιμο των λογαριασμών του Facebook που προσβάλλουν τον Μωάμεθ

0

 

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε τη διακοπή λειτουργίας των σελίδων του Facebook που περιέχουν υλικό με προσβλητικό περιεχόμενο κατά του προφήτη Μωάμεθ, ορίζοντας ότι, αν η εντολή δεν υλοποιηθεί από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook θα κλείσει εντελώς στην Τουρκία.

Η δικαστική απόφαση διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας και στον Σύνδεσμο των Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών, που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου. Σημειώνεται ότι, νωρίτερα τον ίδιο μήνα, άλλο τουρκικό δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση προβολής των ιστοσελίδων, που προέβαλαν το εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με τη γελοιογραφία του προφήτη Μωάμεθ.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει επικριθεί για τις προσπάθειές της για τον έλεγχο του Διαδικτύου και των Μέσων Ενημέρωσης. Τον Σεπτέμβριο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε σε έκθεσή του ότι το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας λαμβάνει μέτρα για την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου, τον έλεγχο του διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης και την καταστολή των πολιτικών αντιπάλων και των διαδηλωτών. Επίσης, τον Απρίλιο, η τουρκική κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση πρόσβασης στο Twitter, μετά από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που την έκρινε αντισυνταγματική.
 

Σχόλια