Κλιμακώνεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ των ιδρυτών του Skype και του eBay

0

Κλιμακώνεται η αντιδικία μεταξύ των ιδρυτών της διαδικτυακής τηλεφωνίας, Skype, και του διαδικτυακού οίκου δημοπρασιών, eBay.
Οι Νίκλας Ζένστρομ και Γιάνους Φρις, οι οποίοι έγιναν δισεκατομμυριούχοι μετά την πώληση του Skype στο eBay το 2005, κατέθεσαν αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων εις βάρος του Skype στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της βόρειας Καλιφόρνια.
Η αγωγή συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση της πρόθεσης του eBay για πώληση του Skype έναντι 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, Silver Lake Partners.
Στην αγωγή η εταιρεία Joltid, η οποία ανήκει στους ιδρυτές του Skype, αναφέρεται ότι το eBay παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα με το αλλάξει και να μοιραστεί έναν κωδικό πηγής ανταλλαγής αρχείων. Οι ιδρυτές του Skype εμμένουν ότι διατήρησαν την κυριότητα αυτού του κωδικού μετά την πώληση της εταιρείας τους.
Η Joltid ζητά από την αμερικανική δικαιοσύνη να επιβάλει απαγορευτικά μέτρα και αποζημίωση, η οποία να ξεπερνά 75 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.
Οι ιδρυτές του Skype έχουν προσφύγει για το ίδιο θέμα στη βρετανική δικαιοσύνη και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο έτος.

Σχόλια