Κοινό μέτωπο Yahoo, eBay PayPal κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων

0

Ένα ασφαλές σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναζητούν το Ebay και το Paypal για να μπλοκάρουν τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam) που χρησιμοποιούνται για να αποσπάσουν από τους χρήστες χρηματικά ποσά.

Η ιστοσελίδα δημοπρασιών και η ιστοσελίδα συναλλαγών συνεργάζονται με τη μηχανή αναζήτησης Yahoo, η οποία διαθέτει την τεχνολογία κατά του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (anti-phishing).
Οι εταιρείες στηρίζουν τη νεοεμφανιζόμενη τεχνολογία DomainKeys Identified Mail, η οποία μπλοκάρει τα πλαστά ηλεκτρονικά μηνύματα αξιολογώντας τον αποστολέα με μια ψηφιακή υπογραφή.
Οι αποστολείς ανεπιθύμητων μηνυμάτων κρύβουν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας κάλπικες διευθύνσεις.
Η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στους εκατομμύρια χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Yahoo μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
«Είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για την άμυνα των καταναλωτών απέναντι στους κακούς», είπε ο αντιπρόεδρος της τους καταναλωτές Yahoo Mail Τζον Κρέμερ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης για θέματα ασφαλείας, Trend Micro, η ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay και η PayPal είναι οι αποδέκτες των περισσοτέρων ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων τους τελευταίους μήνες.
Η εταιρεία αναλύσεων μηνυμάτων MessageLabs αναφέρει ότι ένα στα 173 μηνύματα που αποστέλλονται καθημερινά στον κόσμο περιέχουν κάποιο είδος επίθεσης.
Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας σφυγμομετρήσεων YouGov κατέδειξε ότι το 35% των 2.500 συμμετεχόντων στην έρευνα λαμβάνει περισσότερα από δέκα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα την ημέρα.

Σχόλια