Κομισιόν: Προετοιμασία επιβολής κυρώσεων στη Google

0

Οι  ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της Ε.Ε. δρομολογούν τις διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων κατά της Google μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στα πλαίσια της έρευνας για αθέμιτο ανταγωνισμό, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να έχει ζητήσει από τις εταιρείες, οι οποίες υπέβαλαν καταγγελίες κατά του τεχνολογικού κολοσσού,  την άδεια να δημοσιεύσει ορισμένες από τις εμπιστευτικές πληροφορίες που κατέθεσαν ενώπιον της. Σύμφωνα με ειδικούς θεμάτων ανταγωνισμού, το αίτημα αυτό καταδεικνύει ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας, όσον αφορά την απαγγελία επίσημων κατηγοριών στην εταιρεία, για παραβιάσεις του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η διάρκειας πέντε ετών έρευνες της Επιτροπής για τη διαπίστωση αντιμονοπωλιακών πρακτικών έχει καθυστερήσει αρκετές φορές, προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις. Τον περασμένο Νοέμβριο, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε, με ισχυρή πλειοψηφία, μία πρόταση προς τις ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού σχετικά με το διαχωρισμό της μηχανής αναζήτησης από τις υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας. Όμως, η Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε ότι η έρευνα στην τεχνολογική εταιρεία δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από τους πολιτικούς.