Κομισιόν προς Ολλανδική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών: «Αλλάξτε τον τρόπο υπολογισμού των τελών τερματισμού σταθερής τηλεφωνίας»

0

Να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των τελών τερματισμού της σταθερής τηλεφωνίας, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητά η Κομισιόν από την Ολλανδική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΟΡΤΑ).
Με παρέμβασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι τα τέλη τερματισμού κλήσεων, τα οποία πληρώνει ο πάροχος του καλούντος δικτύου στον πάροχο του δικτύου στο οποίο εισέρχεται η κλήση, απαιτείται να υπολογίζονται βάσει του τρέχοντος κόστους ενός αποτελεσματικού παρόχου που χρησιμοποιεί επαρκή τεχνολογία. Μέχρι τώρα, η ΟΡΤΑ συμπεριλάμβανε στους υπολογισμούς της και άλλα κόστη, με αποτέλεσμα το αυξημένο τελικό κόστος να περιορίζει τα οφέλη του ανταγωνισμού και να επιβαρύνει το πορτοφόλι των καταναλωτών.
«Η ευθυγράμμιση της μεθοδολογίας των εθνικών ρυθμιστικών αρχών είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό αυτών των τελών μεταξύ παρόχων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αντικατοπτρίζουν τα τρέχοντα κόστη αποτελεσματικών παρόχων με επαρκείς τεχνολογίες», δήλωσε η Επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε., Βίβιαν Ρέντινγκ. «Τα υπερβολικά τέλη τερματισμού πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας», συμπλήρωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Νίλι Κρόες.

Σχόλια