Κομισιόν: Yπό έρευνα η εξαγορά του WhatsApp από το Facebook

0

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν αποστείλει λεπτομερή ερωτηματολόγια σε ανταγωνιστές και πελάτες της Facebook Inc. και της εταιρείας υπηρεσιών μηνυμάτων, WhatsApp, στο πλαίσιο της έρευνας για την προτεινόμενη εξαγορά της τελευταίας έναντι 19 δισ. δολ. από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, 

Συγκεκριμένα, οι ανταγωνιστές έχουν προθεσμία μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου για να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, το οποίο φτάνει σχεδόν τις 70 σελίδες και περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με την ευκολία στην αλλαγή δικτύων, για το πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθούν νέοι ανταγωνιστές και το πως η βιομηχανία των κοινωνικών δικτύων και των εφαρμογών ανταγωνίζεται με τις παραδοσιακές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Ταυτόχρονα, οι αρχές θα επιδιώξουν να διαμορφώσουν εικόνα για τις πιθανές χρήσεις των δεδομένων που θα έχει στην κατοχή της η νέα, συνδυασμένη οντότητα, και πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις διαφημιστικές υπηρεσίες σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας και προσωπικούς υπολογιστές.
 

Σχόλια