Κομισιόν: Υπό εξέταση η συμφωνία Google – Yahoo

0

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τεθεί η συμφωνία των δύο γιγάντων του διαδικτύου Google και Yahoo, με την οποία οι δύο εταιρείες θα μοιράζονται τα κέρδη από την πίτα της διαδικτυακής διαφήμισης.
“Στα μέσα του Ιουλίου, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε προκαταρκτική έρευνα με δική μας πρωτοβουλία για να διαπιστώσουμε ποιες θα είναι οι πιθανές συνέπειες από τη συμφωνία Google – Yahoo στην ευρωπαϊκή αγορά”, δήλωσε ο Τζόναθαν Τοντ, εκπρόσωπος Τύπου της γενικής διεύθυνσης της Κομισιόν για θέματα Ανταγωνισμού.
Ο Τζόναθαν Τοντ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το τέλος της έρευνας των κοινοτικών αξιωματούχων. Παρόμοια έρευνα διενεργεί στην Ουάσινγκτον το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι εταιρείες Google και Yahoo επισημαίνουν ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόνο στις ΗΠΑ και στον Καναδά, αλλά η Παγκόσμια Ένωση Τύπου υποστηρίζει ότι η συμφωνία μελλοντικά θα μειώσει την ανταγωνιστική δυνατότητα της Yahoo έναντι της Google και για αυτό ζήτησαν από τα κοινοτικά όργανα να διενεργήσουν τη σχετική έρευνα.
Οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν και να συμβάλλουν όσο μπορούν στην έρευνα των Βρυξελλών.

Σχόλια