Κοντά σε συμφωνία ΕΕ – Google

0

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», η Google βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τις ευρωπαϊκές Αρχές καθώς φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης ώστε να καθίσταται σαφές και διακριτό στους χρήστες, ποιες από τις προβαλλόμενες υπηρεσίες είναι δικές της.

Επίσης, στη συμφωνία προβλέπεται ότι η Google θα είναι υποχρεωμένη να προβάλει σε εμφανές σημείο ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία θα έχει πενταετή ισχύ και με αυτή θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2010, σχετικά με την κατάχρηση εκ μέρους της αμερικανικής εταιρείας της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στη διαδικτυακή αγορά των μηχανών αναζήτησης και την εκμετάλλευση αυτής για προώθηση των δικών της υπηρεσιών. Ο Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Joaquin Almunia, δήλωσε ότι πρέπει να μεταβληθεί άμεσα ο τρόπος, με τον οποίο ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσιάζει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των αλγόριθμων της μηχανής αναζήτησης.

Σχόλια