Κόντρα Βόσνιων και Σέρβων εθνικιστών στο Facebook

0

Σε λιγότερο από 48 ώρες περισσότεροι από 6.000 Βόσνιοι δήλωσαν συμμετοχή σε ομάδα του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, η οποία ζητά το κλείσιμο μιας εθνικιστικής ομάδας Σέρβων που τιμά τους δράστες της σφαγής των 8.000 μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.

Η ομάδα των Βόσνιων αμέσως ειδοποίησε τους διαχειριστές του δικτύου για την ομάδα με την ονομασία “Noz Zica Srebrenica” (σε ελεύθερη απόδοση “Μαχαίρι, Συρματόπλεγμα, Σρεμπρένιτσα”) και για τη γλώσσα του μίσους που χρησιμοποιείται από την ομάδα των Σέρβων κατά των μουσουλμάνων.

“Σας ζητούμε να κλείσετε την ομάδα Noz, Zica, Srebrenica, η οποία εξωραΐζει τις πράξεις γενοκτονίας που διεπράχθησαν στη Σρεμπρένιτσα και στοίχισαν τη ζωή σε 8.000 μουσουλμάνους”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ομάδα των Βόσνιων στο Facebook.

Εν αντιθέσει η ομάδα των νέων Σέρβων εθνικιστών προσελκύει νέα μέλη με το εξής μήνυμα: “Απευθυνόμαστε σε όσους σέβονται τις πράξεις του Ράτκο Μλάντιτς. Απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν ότι οι μουσουλμάνοι είναι καλύτεροι στη σούβλα λουσμένοι με υδροχλωρικό οξύ”.

Κανείς από τους διαχειριστές του Facebook δεν έχει ακόμα προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Σχόλια