Κόντρες σιιτών και σουνιτών μουσουλμάνων στο διαδίκτυο

0

Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο δικτυακός τόπος του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραμπίγια έπειτα από επίθεση χάκερ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι σιίτες μουσουλμάνοι και ότι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή ως αντίποινα έπειτα από επιθέσεις σουνιτών χάκερ στο Ιράν.

«Αν οι επιθέσεις σε σιιτικούς δικτυακούς τόπους συνεχιστούν, κανένας από τους δικούς σας δικτυακούς τόπους δεν θα είναι ασφαλής», προειδοποιεί το μήνυμα που εμφανίστηκε σε παραποιημένη ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο έχει έδρα στο Ντουμπάι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ανακοίνωσε ότι ο δικτυακός τόπος «υπέστη οργανωμένη κυβερνοπειρατεία από εξτρεμιστές» και τόνισε ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί την «μετριοπαθή, ισορροπημένη και αντικειμενική» στάση του.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε ότι τον περασμένο μήνα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars του Ιράν μετέδωσε ότι χάκερ που ανήκουν στο σουνιτικό δόγμα Ουαχάμπι -το κυρίαρχο στη Σαουδική Αραβία- είχαν επιτεθεί σε 200 σιιτικούς δικτυακούς τόπους, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοφιλούς διαδικτυακού προορισμού που συνδέεται με τον αγιατολάχ Αλ Σιστάνι, τον σιίτη θρησκευτικό ηγέτη που ζει στο Ιράκ.

Σχόλια