Κούβα: Πρωτοβουλία καλλιτέχνη για τη λειτουργία του πρώτου δωρεάν, δημόσιου δικτύου wi-fi

0

Η Etecsa, η κρατική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών της Κούβας, χορήγησε άδεια στον καλλιτέχνη Kcho για την δωρεάν παροχή ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο στους επισκέπτες του πολιτιστικού κέντρου που διατηρεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Ο Kcho, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τις κρατικές αρχές, πρόκειται να υλοποιήσει την πρωτοβουλία του χρησιμοποιώντας την προσωπική του σύνδεση στο διαδίκτυο, καταβάλλοντας περίπου 900 δολάρια μηνιαίως. Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι πήρε την απόφαση για την προσφορά δωρεάν διαδικτυακής σύνδεσης στο πολιτιστικό του κέντρο, επειδή ήθελε να ενθαρρύνει την εξοικείωση των Κουβανών με τη χρήση του διαδικτύου.

Η Κούβα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά τη συνδεσιμότητα των πολιτών στο διαδίκτυο, αφού εκτιμάται ότι μόλις το 5 έως 25% του πληθυσμού έχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, διότι η υπηρεσία είναι υπερβολικά ακριβή.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι επιθυμεί να αναβαθμίσει το κατεστραμμένο ή σε κάποιες περιπτώσεις ανύπαρκτο δίκτυο τηλεπικοινωνιακών υποδομών της. Η Etecsa ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εγκατέστησε γραμμές για απευθείας τηλεφωνική σύνδεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κούβα για πρώτη φορά ύστερα από δεκαπέντε χρόνια, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες των δυο κρατών για αναθέρμανση των διπλωματικών τους σχέσεων.

Σχόλια