Όπως δήλωσε η Mayer σε σχετική ανάρτησή της ,τα νέα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν έως το τέλος Μαρτίου του 2014. Επίσης, επεσήμανε τη δέσμευση της Yahoo να προστατέψει τις πληροφορίες και τα δεδομένα των χρηστών των υπηρεσιών της.
Εκτός από την πλήρη κρυπτογράφηση των δεδομένων, το Yahoo Mail θα γίνει ακόμα πιο ασφαλές ενσωματώνοντας κρυπτογράφηση SSL, ξεκινώντας από τις 8 Ιανουαρίου δήλωσε η Mayer.
“Όπως γνωρίζετε, υπάρχει πληθώρα δημοσιευμάτων τους τελευταίους έξι μήνες σχετικά με τις μυστικές δραστηριότητες πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα χρηστών εν αγνοία των εταιριών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Yahoo”, αναφέρει η Mayer.
“Θέλω να δώσω έμφαση σε ό, τι έχουμε πει και στο παρελθόν: ουδέποτε η Yahoo έδωσε πρόσβαση στην NSA ή σε άλλον κυβερνητικό φορέα στα κέντρα δεδομένων της.”