Κυβερνο-επίθεση στη Μιανμάρ

0

Κορυφώθηκε η κυβερνο-επίθεση κατά της Μιανμάρ το σαββατοκύριακο των πρώτων εκλογών στη χώρα μετά από 20 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η πηγή της επίθεσης και το κίνητρό της παραμένει άγνωστο, ο στόχος φαίνεται να είναι το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της χώρας, που είναι και ο βασικός δίαυλος για τη χρήση του ίντερνετ στη χώρα. Η επίθεση, γνωστή ως DdoS (distributed denial of service) άρχισε τον Οκτώβριο και εντάθηκε όσο πλησίαζαν οι εκλογές.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η θέση ειδικών του χώρου που ισχυρίζονται ότι οι αρχές της χώρας δεν έκαναν τίποτε για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που κατέστησε αδύνατη τη σύνδεση στο διαδίκτυο για τους ιδιώτες. Ορισμένοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι την επίθεση προκάλεσε το ίδιο το καθεστώς προκειμένου ν α βλάψει τις συνδέσεις στο διαδίκτυο και να συγκαλύψει με αυτόν τον τρόπο τις παρατυπίες των εκλογών.
Σύμφωνα με την εταιρεία Arbor Networks, που εδρεύει στις ΗΠΑ και ειδικεύεται σε αυτού του είδους τις επιθέσεις, η συγκεκριμένη επίθεση ήταν εντονότερη εκείνης που έπληξε τη Γεωργία και την Εσθονία το 2007.

Σχόλια