Μ. Βρετανία: Απορρίφθηκε πρόταση για αυτόματο αποκλεισμό ανηλίκων από ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο

0

Στο πλαίσιο της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, το 35% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της επιβολής της αυτόματης απαγόρευσης, ενώ το 15% πρότεινε την επιβολή ειδικού φίλτρου για την είσοδο στις επίμαχες ιστοσελίδες και απόλυτη απαγόρευση μόνο σε ιστοσελίδες με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς για τη δυνατότητα ενεργοποίησης του γονικού ελέγχου, ώστε να μπορούν να ελέγχουν οι ίδιοι τις ιστοσελίδες, τις οποίες επισκέπτονται τα παιδιά τους. Κυβερνητικά στελέχη επισήμαναν δε, ότι μια πιθανή αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης θα άνοιγε το δρόμο για επιβολή υπερβολικά αυστηρού ελέγχου στο χώρο του διαδικτύου.

Η οργάνωση NSPCC (National Society for the Prevention of Cruelty to Children) χαρακτήρισε απογοητευτική την κυβερνητική στάση και τόνισε ότι η πιο αποτελεσματική επιλογή για να προστατευθούν οι ανήλικοι, είναι ο αυτόματος αποκλεισμός της πρόσβασης τους στις επίμαχες ιστοσελίδες. Τέλος, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων προς την κατεύθυνση της προστασίας των ανηλίκων κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Σχόλια