Μ. Βρετανία: Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

0

Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσω των σχολείων καθώς, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, τα παιδιά πλέον χρησιμοποιούν το διαδίκτυο από πολύ μικρή ηλικία και θα πρέπει να μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Στόχος είναι να αποκτήσουν οι ανήλικοι χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν τις πληροφορίες που αναρτούν δημόσια και να μη δημοσιεύουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Τα μέλη της κυβέρνησης, τα οποία έχουν αναλάβει να οργανώσουν την εκστρατεία επισημαίνουν ότι με το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν επιδιώκουν την απομάκρυνση των νέων από το διαδίκτυο. Σκοπός είναι οι νέοι να στρέφονται προς αυτό, αλλά να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους και να γνωρίζουν πού να απευθυνθούν σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι ύποπτο.

Η εκστρατεία πρόκειται να ξεκινήσει την άνοιξη και ο βασικός στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι μέσα στο επόμενο έτος να έχει ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το ζήτημα της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο και να έχουν «εκπαιδευτεί» οι νέοι ώστε να χειρίζονται πιο προσεκτικά το μέσο.

Σχόλια