Μ. Βρετανία: Πιέσεις στις διαδικτυακές εταιρείες για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας

0

Πιέσεις ασκεί ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας David Cameron στις μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τον αποκλεισμό περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας και παιδικής κακοποίησης από τις μηχανές αναζήτησης (search engines).
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο βρετανός πρωθυπουργός χαιρέτισε τα θετικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε όμως ότι οι τεχνολογικές και οι διαδικτυακές εταιρείες πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια και να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, προκειμένου να εξαλειφθούν εντελώς τα φαινόμενα κατάχρησης του διαδικτύου από εν δυνάμει εγκληματίες. «Κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο άθλιες, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την άρρωστη και κακόβουλη πρόθεση του χρήστη και θα πρέπει να υπάρξει κάποια απάντηση σε όλα αυτά», δήλωσε ο κ.Cameron, για να προσθέσει ότι, εταιρείες όπως η Google, η Bing και η Yahoo! έχουν ηθικό καθήκον να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ξεπερνώντας οποιαδήποτε τεχνική δυσκολία τυχόν ανακύψει.
Τέλος, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έδωσε στις εν λόγω τεχνολογικές εταιρείες προθεσμία μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, για να αναπτύξουν το απαιτούμενο σχέδιο δράσης, απειλώντας με κυρώσεις και νομοθετικούς περιορισμούς, εάν δεν το πράξουν.