Μαλαισία: Λουκέτο σε δικτυακό τόπο που έκανε αντιπολίτευση

0

Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στην Μαλαισία η απόφαση να τεθεί εκτός λειτουργίας δημοφιλής ειδησεογραφική διαδικτυακή πύλη, η οποία ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

Η αρχή τηλεπικοινωνιών της Μαλαισίας ζήτησε από τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών να μπλοκάρουν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο www.malaysia-today.net, ο οποίος κατηγορείται για δημοσίευση άρθρων που θα μπορούσαν να υποκινήσουν ταραχές στην πολυπολιτισμική κοινωνία της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Μαλαισίας πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής σύνταξης της ιστοσελίδας αγνόησε όλες τις εκκλήσεις της τηλεπικοινωνιακής αρχής να συμμορφωθεί με το νόμο.

“Δε σκοπεύουμε να αφαιρέσουμε το δικαίωμα της ελευθερίας των πολιτών ή το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Όλοι υπόκεινται στο νόμο, είτε πρόκειται για ιστοσελίδες είτε για ιστολόγια”, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται τέτοια μέτρα για ειδησεογραφική ιστοσελίδα στην Μαλαισία. Μέχρι τώρα τα απαγορευτικά μέτρα αφορούσαν την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Σχόλια