Μαλαισία: Σύλληψη δημοσιογράφου λόγω «βλάσφημων» tweets κατά του Μωάμεθ

0

Προσωρινά κρατούμενος σε φυλακές της Μαλαισίας βρέθηκε νεαρός δημοσιογράφος από τη Σαουδική Αραβία, εξαιτίας ανάρτησης στο Twitter. Το επίμαχο tweet αναφερόταν στον Προφήτη Μωάμεθ με τρόπο που κρίθηκε από τις αρχές προσβλητικός.

Ο 23χρονος Hazma Kashgari ανήρτησε το επίμαχο tweet την προηγούμενη εβδομάδα, στη θρησκευτική γιορτή γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ. Συγκεκριμένα, έκανε το εξής σχόλιο: «Λάτρεψα πράγματα σε σένα και μίσησα πράγματα σε σένα και υπάρχουν πολλά για σένα που δεν κατανοώ, δεν θα προσευχηθώ για σένα». Το σχόλιο ξεσήκωσε αντιδράσεις, καθώς την ίδια μέρα δόθηκαν στο σχόλιο περίπου 30.000 απαντήσεις στο Twitter, ενώ ο νεαρός δημοσιογράφος δέχτηκε απειλητικά μηνύματα.

Καθώς η προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ θεωρείται στη Σαουδική Αραβία ποινικά κολάσιμη βλασφημία, ο νεαρός έφυγε από τη χώρα, προκειμένου να μην συλληφθεί. Κατόπιν όμως αιτήματος της Interpol συνελήφθη, όταν έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα της Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία. Ο λογαριασμός του στο Twitter έχει διαγραφεί, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τα σχόλιά του.

Σχόλια