Μάρτυρας καταθέτει σε βάρος του Kazaa

0

Συνεχίζεται η εκδίκαση της αγωγής των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιριών της Αυστραλίας σε βάρος του προγράμματος ανταλλαγής αρχείων Kazaa σε δικαστήριο του Σίδνεϋ με την κατάθεση του μάρτυρα Λέον Στέρλινγκ, καθηγητή και διευθυντή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Η κατάθεσή του αποδείχθηκε αρνητική για το Kazaa και την ιδιοκτήτρια εταιρία Sharman Networks, καθώς ο Στέρλινγκ υποστήριξε ότι είναι δυνατός ο εντοπισμός των χρηστών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την παράνομη ανταλλαγή πειρατικών μουσικών αρχείων.

Συγκεκριμένα, ο Στέρλινγκ κατέθεσε ότι ακόμα και στο Kazaa μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα που θα παρέχει στατιστικά στοιχεία για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι χρήστες του λογισμικού, ακόμα κι αν αυτές είναι παράνομες. Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει η εταιρία Sharman Networks, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός των χρηστών που διανέμουν στο διαδίκτυο πειρατικά αρχεία μέσω του Kazaa.

Επιπλέον, ο Στέρλινγκ παρατήρησε ότι ναι μεν το Kazaa περιέχει προειδοποίηση σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία προς του χρήστες του, ωστόσο αυτή βρίσκεται σε σημείο που ο χρήστης ενδέχεται να μην την προσέξει.

Σχόλια