Μαρτυρική κατάθεση σε βάρος του Kazaa στη δίκη της Αυστραλίας

0

Παρά τις αντιδράσεις της εταιρίας Sharman Networks, ιδιοκτήτριας του προγράμματος ανταλλαγής αρχείων Kazaa, το δικαστήριο του Σίδνεϋ που εκδικάζει τη μήνυση δισκογραφικών εταιριών σε βάρος του γνωστού προγράμματος λογισμικού, δέχτηκε την κατάθεση του Tom Mizzone, αντιπροέδρου της MediaSentry, εταιρίας που εξειδικεύεται στην κατασκευή προγραμμάτων κατά της πειρατείας. Σύμφωνα με τοn Mizzone, η εταιρία του μπορεί να εντοπίσει τους Αυστραλούς χρήστες του Kazaa που χρησιμοποιούν το εν λόγω πρόγραμμα για τη διακίνηση πειρατικού υλικού, μέσω των διευθύνσεων IP, όπως επίσης και τα πειρατικά μουσικά αρχεία τα οποία διατίθενται στο διαδίκτυο προς διανομή μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού.

Η κατάθεση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριζε η Sharman Networks στην αρχή της δίκης, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί ο κάθε χρήστης του Kazaa για το πώς χρησιμοποιεί το πρόγραμμα, όπως και ότι παρόμοιες προσπάθειες φιλτραρίσματος των χρηστών έχουν αποτύχει.

Σημειώνεται ότι τη μήνυση κατά του Kazaa έχουν καταθέσει οι μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων η Universal, η EMI και η Warner.

Σχόλια