Μαυρομμάτης: “Θεμελιώδες δικαίωμα η προστασία των προσωπικών δεδομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων”

0

Έκκληση για να δοθεί η πρέπουσα σημασία στο θέμα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων ως θεμελιώδες δικαίωμα απηύθυνε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση όλης της κοινοτικής νομοθεσίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής της NΔ, Mανώλης Mαυρομμάτης, ως εισηγητής της γνωμοδότησης για την Επιτροπή Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, MMΕ και Πολυγλωσσίας, υπογράμμισε ότι “θα πρέπει όλοι και κυρίως οι νομοθέτες να έχουμε κατά νου ότι εάν δεν προστατευθεί η πνευματική δημιουργία και αν στο όνομα της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων καταπατούνται τα νόμιμα δικαιώματα των δημιουργών, τότε θα περιοριστεί και το καλλιτεχνικό περιεχόμενο που διατίθεται στους χρήστες. Επομένως, η λίστα των θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν πρέπει να είναι δύο ταχυτήτων. Τα πνευματικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα έχουν την ίδια αξία και οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε ανάλογα”.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στη σημερινή πραγματικότητα της πειρατείας και της παράνομης ανταλλαγής μουσικών αρχείων και και ταινιών στο διαδίκτυο και υποστήριξε ότι και οι συνδρομητές είναι υπεύθυνοι για τη δραστηριότητά τους στο Ίντερνετ.
“Στην όλη πορεία της τεχνολογίας οι ζημιωμένοι είναι οι δημιουργοί, που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι η πηγή του υλικού που προσφέρεται””, σχολίασε ο κ. Μαυρομμάτης.
O Έλληνας ευρωβουλευτής κάλεσε, εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτισμού, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προστατεύσει την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα και ως εκ τούτου να διαφυλάξει το καλλιτεχνικό περιεχόμενο που διατίθεται στα νέα Μέσα Επικοινωνίας, περιορίζοντας την παράνομη δραστηριότητα των χρηστών εις βάρος των πνευματικών δημιουργών.
H ψήφιση της οδηγίας για τις Τηλεπικοινωνίες θα πραγματοποιηθεί στη δεύτερη Ολομέλεια του Σεπτεμβρίου, στο Στρασβούργο.