Μάχη κατά της κατάσχεσης υπολογιστή σε υπόθεση ανταλλαγής μουσικών αρχείων

0

Αίτημα για να αποφευχθεί η κατάσχεση του προσωπικού υπολογιστή ενός ζευγαριού από το Ροντ Άιλαντ του οποίου ο γιος κατηγορείται για παράνομη διανομή τραγουδιών μέσω του διαδικτύου κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το συνήγορο η δέσμευση του υπολογιστή αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας.

Ο 25χρονος Τζόελ Τενενμπάουμ κατηγορείται από την Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών για παράνομο κατέβασμα από το ίντερνετ τουλάχιστον επτά τραγουδιών και για τη δημιουργία 816 μουσικών αρχείων τα οποία διένειμε παράνομα μέσω του δικτύου ανταλλαγής αρχείων, Kazaa.

Η αγωγή εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία των δισκογραφικών εταιρειών κατά όσων μοιράζονται παράνομα μουσικά αρχεία. Οι δισκογραφικές εταιρείες υποστηρίζουν ότι έχουν χάσει δισεκατομμύρια δολάρια από την εν λόγω πρακτική της ανταλλαγής αρχείων μέσω του διαδικτύου.

Η δισκογραφική εταιρεία που κατέθεσε την αγωγή υποστηρίζει ότι ο 25χρονος κατέβαζε τα τραγούδια από τον υπολογιστή των γονιών του και ζήτησε από το δικαστή ανακριτή να δώσει εντολή για την αντιγραφή των αρχείων του υπολογιστή.

“Οι πληροφορίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στον υπολογιστή συνδέονται άμεσα με την υπόθεση”, δήλωσε ο συνήγορος της δισκογραφικής εταιρείας.

Ο δικαστής δεν έχει ακόμα εκδώσει την απόφασή του.

Σχόλια