Μαζικές επιθέσεις σε iPhone, από χάκερ που κλειδώνουν τις συσκευές

0

Nέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων χτυπά συσκευές iPhone στην Αυστραλία, μετά από κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε στην εφαρμογή Find My iPhone.

Τα θύματα των επιθέσεων, μόλις ενεργοποίησαν το κινητό τους, διαπίστωσαν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από χάκερ και πως οι συσκευές τους είναι κλειδωμένες.
Το συνηθέστερο μήνυμα που συνάντησαν στην οθόνη του smartphone τους ήταν «Device hacked by Oleg Pliss», ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις όπου οι χάκερ απαιτούσαν 50 δολάρια για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή !

Σύμφωνα με την Apple, οι χάκερ βρήκαν ένα κενό ασφαλείας στην εφαρμογή Find My iPhone, η οποία βοηθά τον κάτοχο του iPhone να εντοπίσει τη συσκευή του, σε περίπτωση που την έχει χάσει. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το γιατί η εν λόγω επίθεση έγινε αποκλειστικά στην Αυστραλία, ούτε εάν το πρόβλημα θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Οι τεχνικοί της Apple επιμένουν ότι επίθεση δέχτηκαν οι χρήστες που χρησιμοποιούν το Apple ID και password και σε άλλους λογαριασμούς τους, σε κάθε περίπτωση πάντως συμβουλεύουν τους χρήστες να μην επαναλαμβάνουν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης στους διάφορους online λογαριασμούς τους.