Μ.Βρετανία: Προωθείται η επιβολή κυρώσεων σε όσους αναρτούν απειλητικά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα

0

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι προβαίνουν σε διαδικτυακές απειλές θα αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση των βρετανικών Εισαγγελικών αρχών (Crown Prosecution Service). Αντίθετα, όσοι δημοσιεύουν προσβλητικά, μη απειλητικά μηνύματα, θα αποφεύγουν τη δίωξη, υπό την προϋπόθεση ότι τα επίμαχα μηνύματα δεν είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό και οι χρήστες δεσμεύονται ότι θα προχωρήσουν στην άμεση διαγραφή τους.

Ο Keir Stamer, Εισαγγελικός λειτουργός, δήλωσε ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές σκοπό έχουν να επαναφέρουν την ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας της έκφρασης και της ανάγκης εφαρμογής του ποινικού νόμου.Να σημειωθεί ότι ενώ δεν προκαλείται ουσιαστική μεταβολή στη βρετανική νομοθεσία, η συγκεκριμένη ρύθμιση στόχο έχει να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του αστυνομικού έργου και ειδικότερα, στη διαχείριση των καταγγελιών που αφορούν περιστατικά διαδικτυακής απειλής.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα σχετικά μέτρα έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου.

Σχόλια