Με αγωγή κατά της αντιπάλου της απαντά η ΑΤ&Τ σε διαφημιστική καμπάνια της Verizon Wireless

0

Στις δικαστικές αίθουσες καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους οι δύο μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες της Αμερικής, ΑΤ&Τ και Verizon Wireless. Η πρώτη κατέθεσε αγωγή κατά της δεύτερης, ζητώντας να σταματήσει η χρήση «παραπλανητικών», όπως υποστηρίζει, χαρτών κάλυψης σε διαφημίσεις της Verizon. Η ΑΤ&Τ ισχυρίζεται πως οι επίμαχες διαφημίσεις που εμφανίζουν την κάλυψη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου των δύο εταιριών περιλαμβάνουν λευκά κενά τα οποία οι καταναλωτές μπορεί να εκλάβουν σαν απουσία κάλυψης από την ΑΤ&Τ. «Οι πελάτες μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλήρως τις ασύρματες συσκευές τους σε περιοχές χωρίς κάλυψη τρίτης γενιάς (3G) και αναμφίβολα έχουν κάλυψη σε περιοχές που εμφανίζονται με λευκό χρώμα ή κενό διάστημα στους χάρτες των διαφημιστικών της Verizon», αναφέρεται στην αγωγή.
Η ΑΤ&Τ ζήτησε ακόμα την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα απαγορευθεί η συνέχιση της συγκεκριμένης διαφημιστικής εκστρατείας ωσότου το δικαστήριο ορίσει τακτική δικάσιμο.
Αβάσιμη χαρακτήρισε την αγωγή η Verizon Wireless, η οποία αποτελεί κοινοπραξία της Verizon Communications Inc και του Vodafone Group Plc. «Οι εν λόγω διαφημίσεις δηλώνουν σαφώς ότι οι υπηρεσίες φωνής και δεδομένων είναι διαθέσιμες εκτός περιοχών 3G και στοχεύουν να πληροφορήσουν τους πελάτες σχετικά με την κάλυψη για τα smartphones, που χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες δεδομένων», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Verizon, Νάνσι Σταρκ.

Σχόλια