Με αντιδράσεις ξεκίνησε στην Αίγυπτο το Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου

0

Αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή του αιγυπτιακού θέρετρου του Σαρμ-ελ-Σέιχ για τη διοργάνωση του Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (FIG), το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο και ολοκληρώνεται μεθαύριο, Τετάρτη.
Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» με ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «είναι εντυπωσιακό ότι μια κυβέρνηση η οποία τρέφει ανοιχτά εχθρικά αισθήματα απέναντι στους χρήστες του Διαδικτύου έχει επιλεγεί για τη διοργάνωση μιας διεθνούς συνάντησης σχετικά με το μέλλον του Ίντερνετ».
Το Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου λειτουργεί ως χώρος διαλόγου για το παρόν και το μέλλον του Ίντερνετ και συγκεντρώνει στις συνεδριάσεις του σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο: υπουργούς, επιχειρηματίες, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανισμών και ειδικούς που σχετίζονται με τη διαμόρφωση του νέου μέσου. Μεταξύ αυτών, θα είναι, για παράδειγμα, φέτος ο δημιουργός του Παγκόσμιου Ιστού, Σερ Τιμ Μπέρνερς-Λίι. Πριν από τρία χρόνια φιλοξενήθηκε στην Αθήνα. Στο επίκεντρο των φετινών συζητήσεων στο πλαίσιο του Φόρουμ αναμένεται να βρεθούν τα μέτρα καταπολέμησης της online πειρατείας και η εξέλιξη των social media.

Σχόλια