Με έφεση απαντά ένα χρόνο μετά το TorrentSpy

0

Έτοιμο για νέο κύκλο δικαστικών αντιπαραθέσεων δηλώνει το TorrentSpy εις βάρος του οποίου πριν από ένα χρόνο ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών επέβαλε πρόστιμο 100 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα χιλιάδων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών εκπομπών μέσω της μηχανής αναζήτησης, BitTorrent.

Το TorrentSpy άσκησε έφεση εις βάρος της πρωτόδικης απόφασης, την οποία εξέδωσε η δικαστής ομοσπονδιακού δικαστηρίου, Φλόρενς Μαρί Κούπερ.

Η δικαστής Φλόρενς Μαρί Κούπερ δικαίωσε την Ένωση Εταιρειών Κινηματογράφου της Αμερικής (MPAA) επιβάλλοντας εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, μόνιμη απαγόρευση για το TorrentSpy.

Η λειτουργία του TorrentSpy εκ των δημοφιλέστερων δικτυακών τόπων αναζήτησης αρχείων torrent τερματίστηκε στις 24 Μαρτίου.

Το TorrentSpy από την αρχή υποστήριζε ότι η μηχανή αναζήτησής του χρησιμοποιείτο μόνο για νόμιμους σκοπούς.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι διαχειριστές του TorrentSpy είχαν σκοπίμως αλλάξει ή διαγράψει ηλεκτρονικούς φακέλους που περιείχαν ονόματα αρχείων καθώς και μηνύματα χρηστών που εξηγούσαν πώς μπορεί να βρει κάποιος ταινίες ή άλλο προστατευμένο υλικό.

Στην εταιρεία είχε προηγουμένως επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 δολαρίων για παρακώλυση της ανακριτικής διαδικασίας και είχαν προειδοποιηθεί να μην συνεχίσουν αυτήν την τακτική.

Σχόλια