Με έφεση απαντά η Comcast Corp κατά απόφασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών

0

Η εταιρεία Comcast Corp, πάροχος καλωδιακών διαδικτυακών υπηρεσιών, άσκησε έφεση εναντίον απόφασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ με την οποία η εταιρεία καλούνταν να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης της κίνησης στο διαδίκτυο.

Η Comcast ζήτησε από εφετείο της Ουάσινγκτον την επανεξέταση και αναθεώρηση της απόφασης της Επιτροπής αν και δεσμεύεται να συμμορφωθεί πλήρως με όλες τις απαιτήσεις αυτής.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει περισσότερους από 14 εκατομμύρια συνδρομητές ίντερνετ, δηλώνει αποφασισμένη να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης της διαδικτυακής κίνησης ώστε να εξασφαλίσει την ίδια κίνηση για όλους τους χρήστες.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει την έφεση μια προσπάθεια “προστασίας των νόμιμων δικαιωμάτων της καθώς λέει ότι η απόφαση της FCC βασίζεται σε μια σειρά αρχών για τη δικτυακή ουδετερότητα οι οποίες όμως δεν αποτελούν νομοθεσία”.

Η Comcast ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει παρανομία από μέρους της. Αν η απόφαση της FCC κηρυχθεί στο δικαστήριο ως παράνομη, τότε και άλλοι πάροχοι θα μπορούν να κινηθούν με τον ίδιο τρόπο.

Σε περίπτωση απόρριψης της έφεσης η κυβέρνηση θα αποκτήσει ενδεχομένως το δικαίωμα για περισσότερη ρύθμιση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.