Με έφεση απαντά η εταιρεία Tiffany & Co

0

Η αμερικανική εταιρεία εμπορίας πολυτελών κοσμημάτων Tiffany & Co ανακοίνωσε ότι άσκησε έφεση αναφορικά με την πρωτόδικη απόφαση, η οποία απήλλαξε τον διαδικτυακό οίκο δημοπρασιών eBay από κάθε ευθύνη επιτήρησης των καταλόγων του για τον εντοπισμό και την πώληση τυχόν πλαστών προϊόντων της εταιρείας Tiffany & Co.

Η αμερικανική εταιρεία άσκησε αγωγή κατά του οίκου δημοπρασιών το 2004 με την κατηγορία ότι εσκεμμένα ότι εκμεταλλεύτηκε την εμπορική της ονομασία επιτρέποντας την πώληση πλαστών κοσμημάτων, που έφεραν το λογότυπο της ενάγουσας εταιρίας, μέσω της ιστοσελίδας του.

Σύμφωνα με την Tiffany το 73% των αντικειμένων που πουλήθηκαν από το eBay ως γνήσια κοσμήματα Tiffany, ήταν πλαστά.

Σύμφωνα με τη αγωγή η ενάγουσα εταιρία απαιτούσε από το eBay να σταματήσει τις πωλήσεις ειδών “”Tiffany”” ή να καταβάλει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίου για κάθε πλαστό κόσμημα που θα πωλούταν εφεξής από το ηλεκτρονικό οίκο δημοπρασιών.

Ωστόσο, τον Ιούλιο ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απέρριψε όλες τις κατηγορίες της εταιρείας κοσμημάτων και τόνισε ότι η εν λόγω εταιρεία έχει την απόλυτη ευθύνη για την προστασία της εμπορικής επωνυμίας της και των προϊόντων της.

Σχόλια