Με συμφωνία συμβιβασμού έκλεισε η υπόθεση της Secure Computer

0

Αμερικάνικη εταιρία που κατηγορήθηκε για την πώληση ψεύτικου αντικατασκοπευτικού λογισμικού υπέγραψε συμφωνία συμβιβασμού με τις εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την εταιρία Secure Computer σε βάρος της οποίας κατατέθηκε η αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα τον Ιανουάριο του 2006.

Η Secure Computer κατηγορήθηκε ότι στα πλαίσια προώθησης των προϊόντων της, υπεδείκνυε ψευδώς στους καταναλωτές ότι οι υπολογιστές τους είχαν προσβληθεί από κατασκοπευτικό λογισμικό, και κατόπιν τους έπειθε να αγοράσουν το λογισμικό Spyware Cleaner που δήθεν αφαιρούσε το κατασκοπευτικό λογισμικό.

Κατά τους όρους της συμφωνίας συμβιβασμού, η Secure Computer θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 75,000 δολαρίων ως αποζημίωση στους καταναλωτές, το ποσό των 200,000 ως πρόστιμο για την παραβίαση της νομοθεσίας, και τέλος το ποσό των 725,000 δολαρίων για τις αμοιβές των πληρεξούσιων δικηγόρων και τα δικαστικά έξοδα.

Κατά της Secure Computer έχει στραφεί δικαστικά και η εταιρία λογισμικού Microsoft, υποστηρίζοντας ότι κατά την διαφημιστική καμπάνια της άφησε να εννοηθεί στο καταναλωτικό κοινό ότι τα εργαλεία ασφαλείας που παρέχει, προέρχονται ή είναι εγκεκριμένα από την Microsoft.

Σχόλια