Με τη «σφραγίδα» της Διεθνούς Ενώσεως Τηλεπικοινωνιών οι νέοι, ομοιόμορφοι φορτιστές κινητών τηλεφώνων

0

Ο «βραχίονας» των Ηνωμένων Εθνών στις τηλεπικοινωνίες, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), ανακοίνωσε χθες ότι εγκρίνει έναν ενιαίο τύπο φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλες τις καινούργιες συσκευές κινητών τηλεφώνων και θα εξοικονομεί ενέργεια.
Ο φορτιστής αυτός θα λύσει το πρόβλημα της εξάρτησης των χρηστών κινητών τηλεφώνων από συγκεκριμένο είδος φορτιστή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φορτίσουν τη συσκευή τους αν έχουν ξεχάσει τον φορτιστή στο σπίτι τους και δεν υπάρχει ίδιου τύπου αξεσουάρ στον χώρο όπου βρίσκονται. Παράλληλα, θα είναι λιγότερο ενεργοβόρος από τα περισσότερα από 30 είδη τέτοιων εξαρτημάτων που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.
Η χθεσινή έγκριση έρχεται ως συνέχεια της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-μεγάλων κατασκευαστριών κινητών τηλεφώνων τον περασμένο Ιούνιο για το θέμα αυτό. Οι εταιρίες δεσμεύτηκαν να διαθέσουν τον νέο, ενιαίο τύπο φορτιστή (με την κωδική ονομασία UCS –Universal Charging Solution) στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως τον προσεχή Ιούνιο, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές το έχουν ήδη πράξει.

Σχόλια