Με τη βοήθεια των χρηστών επιχειρεί το eBay να ανατρέψει νομοσχέδιο για τη φορολόγηση διασυνοριακών εσόδων

0

Ο Γενικός Διευθυντής του eBay, John Donahoe, ξεκίνησε την Κυριακή να αποστέλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκατομμύρια διαδικτυακούς χρήστες, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια άσκησης πίεσης ώστε να τροποποιηθούν οι διατάξεις του κατατεθέντος νομοσχεδίου περί φορολογίας των εσόδων από διασυνοριακές πωλήσεις.

Συνολικά, εκτιμάται ότι ο διαδικτυακός κολοσσός θα στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) σε τουλάχιστον 40 εκ. χρήστες.

Με το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες από τη Γερουσία των ΗΠΑ, δίδεται στα κράτη η δυνατότητα να συλλέγουν φόρους από διασυνοριακές πωλήσεις. Επί του παρόντος, τα κράτη μπορούν να επιβάλουν φόρο μόνο στους εμπόρους, με φυσική παρουσία εντός των συνόρων τους. Προβλέπεται εξαίρεση μόνο στις περιπτώσεις εμπόρων με λιγότερο από ένα εκ. δολάρια ετήσια έσοδα από διακρατικές δραστηριότητες.

Ο J. Donahoe τόνισε ότι έμποροι με λιγότερο από 10 εκ. δολάρια ετήσια έσοδα από εκτός του κράτους δραστηριότητες, ή με λιγότερους από 50 υπαλλήλους, θα πρέπει να εξαιρούνται από τη φορολόγηση.

Σχόλια