Μεγάλο συνασπισμό για ψηφιακές θέσεις εργασίας δρομολογεί η Κομισιόν

0

Έναν μεγάλο συνασπισμό με την συμμετοχή κυβερνήσεων, εταιρειών και οργανισμών δρομολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το ζήτημα της ψηφιακής απασχόλησης. Η δράση εντάσσεται στο γενικότερo πλάνο τόνωσης της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ και στηρίζεται στην ανάληψη και υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την διευκόλυνση της απορρόφησης εργατικού δυναμικού σε ψηφιακές θέσεις εργασίας. Αξιοπρόσεκτη είναι η παρατήρηση της Επιτροπής πως παρά τα τρέχοντα επίπεδα ανεργίας η αύξηση των ψηφιακών θέσεων απασχόλησης υπερβαίνει ετησίως τις 100.000.

Οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρονται στην καλύτερη κατάρτιση και προσαρμογή των εργαζομένων για απασχόληση στον ψηφιακό τομέα, στην προώθηση της κινητικότητας και στην διευκόλυνση της επίδειξης των πιστοποιημένων δεξιοτήτων στον εργοδότη, ανεξαρτήτως χώρας. Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί στην ευαισθητοποίηση για τις ευκαιρίες απασχόλησης στον ψηφιακό τομέα και στη βελτίωση των συναφών σχολικών και πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών.

«Ο μεγάλος συνασπισμός που δρομολογούμε σήμερα αποτελεί ουσιώδη συνιστώσα της προσπάθειας που καταβάλλεται, ώστε η οικονομία της Ευρώπης να επανέλθει στη σωστή κατεύθυνση και να εξευρεθούν θέσεις εργασίας για ένα μέρος από τα 26 εκατομμύρια ανέργων της Ευρώπης. Χαιρετίζω τις εταιρείες που συνυπέγραψαν σήμερα τη δέσμευσή τους για συνεργασία. Εάν καταφέρουμε από κοινού να αναστρέψουμε το ρεύμα και να καλύψουμε τον αυξανόμενο αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στον τομέα τεχνολογιών, πληροφοριών και επικοινωνιών, θα προκύψει πολύ ευρύτερος αντίκτυπος σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Θέλουμε να δώσουμε στους Ευρωπαίους τις δυνατότητες να καταλάβουν τις θέσεις απασχόλησης που θα καθοδηγήσουν την επόμενη επανάσταση στον τομέα τεχνολογιών, πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ)», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso.

Σχόλια