Μεγάλους φόρους καλούνται να πληρώσουν κάτοικοι του Μίσιγκαν για αγορές τσιγάρων μέσω του Internet

0

Η Πολιτεία του Μίσιγκαν στο πλαίσιο του αγώνα που έχει ξεκινήσει για να συγκεντρώσει τους διαφυγόντες φόρους από την αγορά τσιγάρων μέσω του διαδικτύου, απέστειλε σε πρώτο στάδιο εκκαθαριστικά σημειώματα σε 553 κατοίκους της με τα οποία τους καλεί να πληρώσουν συνολικά 1,4 εκατομμύρια δολάρια ως φόρο, για τσιγάρα που αγόρασαν μέσω του Internet την τελευταία τετραετία.

Οι αρχές του Μίσιγκαν έχουν ήδη ζητήσει από 13 εταιρίες που πωλούν τσιγάρα στο διαδίκτυο, να τους δώσουν λίστες μα τα ονόματα των πελατών τους και το ιστορικό των παραγγελιών τους, ώστε να υπολογίσουν τον φόρο που αναλογεί στον κάθε αγοραστή. Από τις 13 μόνο μία εταιρία έχει αποστείλει την εν λόγω λίστα, βάσει της οποίας έγινε η αποστολή των 553 σημειωμάτων.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μίσιγκαν έκανε λόγο για φορολογική δικαιοσύνη, καθώς, όπως είπε, δεν επιτρέπεται από το νόμο να απαλλάσσεται από τον φόρο η ηλεκτρονική πώληση τσιγάρων.

Το Μίσιγκαν εισπράττει δύο δολάρια ως φόρο για κάθε πακέτο τσιγάρων, ενώ τα συνολικά έσοδά του για το 2004 από το συγκεκριμένο φόρο ανήλθαν στα 993 εκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια