Μειωμένο το ενδιαφέρον της αγοράς για τα νέα Windows XP N

0

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να διατεθεί από τη Microsoft στην ευρωπαϊκή αγορά η νέα έκδοση των Windows XP N χωρίς το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player, σε συμμόρφωση της σχετικής απόφασης της Κομισιόν. Προς το παρόν τα νέα Windows παρουσιάστηκαν στους κατασκευαστές και πωλητές υπολογιστών, οι οποίοι ωστόσο δείχνουν μικρό ενδιαφέρον για το νέο προϊόν.

Η Microsoft υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το Media Player από το λειτουργικό της σύστημα, καθώς το 2004 η Κομισιόν έκρινε ότι η εταιρία έχει καταχραστεί τη μονοπωλιακή της θέση και πως ο καταναλωτής πρέπει να έχει το δικαίωμα επιλογής του προγράμματος πολυμέσων που τον ενδιαφέρει. Πάντως, ορισμένες αλυσίδες καταστημάτων δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραγγείλουν τα νέα Windows, καθώς, όπως λένε, η παλαιότερη έκδοση που περιέχει το Media Player, είναι πιο χρήσιμη για τους καταναλωτές.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κομισιόν και τη Microsoft για τον τρόπο με τον οποίο θα συμμορφωθεί η εταιρία σε μία άλλη κύρωση που της επιβλήθηκε από το ευρωπαϊκό όργανο και συγκεκριμένα για την αποκάλυψη μυστικών κωδικών που αφορούν τη λειτουργία των Windows σε ανταγωνιστές, ώστε τα προγράμματά τους να λειτουργούν αποτελεσματικά στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Σχόλια