Μείωση χρόνου αποθήκευσης δεδομένων από την Yahoo

0

Στους τρεις από 13 μήνες αποφάσισε να μειώσει η εταιρεία Yahoo το χρονικό διάστημα αποθήκευσης δεδομένων που συλλέγει για τους χρήστες της.

Κάθε φορά που ένας χρήστης χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης ή άλλες υπηρεσίες της Yahoo, η εταιρεία καταγράφει τη συμπεριφορά του καθώς και την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπολογιστή του, γνωστή ως διεύθυνση Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IP).

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η Yahoo δεσμεύτηκε να καθιστά εφεξής «ανώνυμα» τα στοιχεία που συλλέγει εντός τριών μηνών στις περισσότερες περιπτώσεις.
Με τη συμπλήρωση τριών μηνών θα διαγράφονται και τα cookies, αρχεία που αποθηκεύονται στους υπολογιστές των χρηστών και περιέχουν στοιχεία για τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις τους.
Η εταιρεία διατηρεί πάντως το δικαίωμα να παρατείνει αυτό το διάστημα στους έξι μήνες σε περίπτωση απάτης ή κινδύνου για την ασφάλεια των συστημάτων της.
Η παραχώρηση της Yahοο είναι αποτέλεσμα πολυετών πιέσεων τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από διάφορες οργανώσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει πέρυσι ότι τα δεδομένα χρήσης δεν πρέπει να αποθηκεύονται για περισσότερο από ένα εξάμηνο.

Σχόλια