Μερική απαγόρευση διανομής προϊόντων Apple και Samsung στην Νότιο Κορέα

0

Δικαστήριο της Νοτίου Κορέας αποφάνθηκε σήμερα Παρασκευή ότι τόσο η Apple Inc όσο και η Samsung Electronics έχουν προβεί σε εκατέρωθεν παραβάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τους και διέταξε τη μερική απαγόρευση διανομής των προϊόντων τους στη Νότια Κορέα.

Το αρμόδιο Δικαστήριο στη Σεούλ διέταξε την Apple να αφαιρέσει τα iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 και iPad 2 από τα ράφια των καταστημάτων στη Νότια Κορέα, κρίνοντας ότι τα εν λόγω προϊόντα παραβιάζουν δύο από τις πέντε επίμαχες πατέντες της Samsung, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών.

Με την απόφαση απερρίφθη ο ισχυρισμός της Apple ότι η Samsung αντέγραψε το σχεδιασμό και την αισθητική των προϊόντων της, ενώ απεφάνθη ότι το σχήμα και η μεγάλη οθόνη προϋπήρχαν των iPhone και iPad.

Αντίστοιχα, το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung, η οποία εδρεύει στο Suwon της Νοτίου Κορέας, παραβίασε ένα εκ των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple, το οποίο σχετίζεται με την επαναφορά της οθόνης κατά την κύλιση στο τέλος της σελίδας, δίνοντας εντολή απαγόρευσης πώλησης των προϊόντων που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S2.

Η απόφαση θεωρείται ευνοϊκή για την Samsung, δεδομένου ότι τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, στα οποία προσέφυγε μέχρι σήμερα, δεν έχουν κάνει δεκτά τα αιτήματα της για παραβίαση διπλωματών ευρεσιτεχνίας στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών από την Apple.

Σχόλια