Μεροληψία των ενόρκων καταγγέλλει η Samsung στην διαμάχη με την Apple

0

Η Samsung ζήτησε από δικαστήριο της Καλιφόρνια να ανακαλέσει απόφαση με την οποία δικαίωνε την Apple και της επιδίκαζε αποζημίωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με τον ισχυρισμό ότι το σώμα των ενόρκων ήταν προκατειλημμένο. Η επίμαχη απόφαση εκδόθηκε τον Αύγουστο και με αυτήν το δικαστήριο, καθ’ υπόδειξη των ενόρκων, είχε δικαιώσει την Apple, διαγιγνώσκοντας ότι η αντίδικός της είχε προσβάλει δικαιώματα από διπλώματα ευρεσιτεχνίας για κινητά τηλέφωνα iPhone.

Σύμφωνα με την Samsung ο πρόεδρος των ενόρκων μερολήπτησε εναντίον της και επηρέασε τους ενόρκους, αποκρύπτοντας εσκεμμένα το γεγονός ότι είχε εμπλακεί παλαιότερα σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Seagate. Εξαιτίας της διαμάχης με την Seagate –το 10 τοις εκατό των μετοχών της οποίας ανήκει στην Samsung- ο πρόεδρος των ενόρκων Velvin Hogan είχε οδηγηθεί στην πτώχευση προ εικοσαετίας περίπου.

Με την αίτησή της η Samsung ζητά από το δικαστήριο να μειώσει το ύψος της επιδικασθείσας αποζημίωσης υπέρ της Apple, ενώ σε περίπτωση που δεν το πετύχει ίσως στραφεί στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας ή και στο Ανώτατο Δικαστήριο. Από την πλευρά της η Apple θα διεκδικήσει στο δικαστήριο την αύξηση της αποζημίωσης και την απαγόρευση κυκλοφορίας ορισμένων προϊόντων της Samsung.

Σχόλια