Μέσα Νοεμβρίου πιθανότατα η απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου για την Microsoft

0

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου σχετικά με την αναστολή εκτέλεσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Microsoft από την Κομισιόν πιθανότατα να εκδοθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, όπως αναφέρουν πηγές του Δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μπο Βέστερντορφ, άκουσε τις δύο πλευρές στις 30 Σεπτεμβρίου και τυπικά ο χρόνος που χρειάζεται για να εκδόσει την απόφαση είναι 6 εβδομάδες κατά μέσο όρο. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «δύσκολη».

Τον περασμένο Μάρτιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε την Microsoft να αφαιρέσει από το λειτουργικό της πρόγραμμα των Windows το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player και να παραχωρήσει στους ανταγωνιστές της πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, καθώς η τακτική της κρίθηκε μονοπωλιακή που παραβιάζει τον θεμιτό ανταγωνισμό. Η Microsoft προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να κλείσει σε 5 χρόνια. Έως τότε η αμερικάνικη εταιρία ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης των κυρώσεων αυτών, υποστηρίζοντας ότι τυχόν αφαίρεση του Media Player από τα Windows θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στο πρόγραμμα, όσο και στην εικόνα της εταιρίας.

Σχόλια