Μια δικαστής στην ψηφιακή τεχνολογία των βιντεοπαιχνιδιών

0

Η πρώτη γυναίκα δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσίασε νέο εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι, το οποίο έχει στόχο να διδάξει στα παιδιά πώς λειτουργούν τα δικαστήρια.
Η Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ, 78 ετών, η οποία διετέλεσε δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ από το 1981 μέχρι τη συνταξιοδότησή της το 2006, δήλωσε ότι δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι θα συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια σε συνέδριο για παιχνίδια της ψηφιακής τεχνολογίας.
Πρόσθεσε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόγραμμα «Τα Δικαστήρια μας» διότι την ανησυχεί εξαιρετικά τόσο η άγνοια των πολιτών για το δικαστικό σώμα αλλά και οι κακόβουλες επιθέσεις διαφόρων κατά του κύρους και της ανεξαρτησίας του δικαστικού θεσμού.
«Τα τελευταία χρόνια με προβληματίζουν πολύ οι φαρμακερές επιθέσεις από ορισμένα μέλη του κογκρέσου, της γερουσίας και διαφόρων ιδιωτικών οργανώσεων κατά των δικαστών», δήλωσε η Ο’ Κόνορ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Παιχνίδια για την Αλλαγή», το οποίο ασχολήθηκε με το πώς η τεχνολογία των παιχνιδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της κοινωνίας και της παιδείας.